teologie sistematica
pr. lect. dr. Dan Sandu
LUCRARI
ACTIVITATE PASTORALA
ACTIVITATE DIDACTICA
PREDICI AUDIO
BLOG PERSONAL
COLABORARI
ERASMUS / SOCRATES
BIBLIOTECA
 
sufism

Colaborari si programe internationale

1995-1998 Programul anual "Theologia – Patrimonia" An Introduction to Practical Church Conservation , sustinut de Doamna Anna Hulbert – Anglia, Alex Kinnet – Belgia, Ann Balantyne - Anglia.

Aprilie 1998: organizarea Seminarului Ecumenic International: "Miscarea ecumenica în secolul XX. Rolul teologiei în conceptia si viata ecumenica din România" , Iasi, România (Documentele finale publicate în volumul Orthodox Reflections on the Way to Harare , edited by FitzGerald and Peter Bouteneff, WCC, Gewneva, 1998.

Februarie 1998: vizita de studii si informare la Institutul de Restaurare "Pallazzo Spinelli" din Florenta, Italia, cu scopul realizarii unei cooperari în domeniul organizarii activitatii de predare si realizare a restaurarii în Facultate.

Martie, 1998: participare la întrunirea pregatitoare a Congresului International al Monahilor de la Durau, România, în Saint Benoit sur Loire, Franta.

August 1998: participare la simpozionul international Freedom of Religion , Oslo, Norvegia.

Februarie 1999, vizita de studiu în Danemarca si începutul cooperarii pe tema "Noile Miscari Religioase" în Europa.

Ianuarie 1999, participare la Întrunirea anuala a World Christian Student Federation, Durau, cu comunicarea "Cum influenteaza cultura si arta imaginea noastra de barbati si femei", în limba engleza.

Ianuarie 1999, organizarea taberei de iconografie "Binele si frumosul în icoanan ortodoxa", Baltatesti

Iunie 1999, organizarea Seminarului international Liturgy and Art – as Means to Cohesion of Faiths, Durau.

Noiembrie 1999, Organizarea Seminarului national "Din neam în neam - rolul preotului în armata" , Iasi.

Ianuarie 2000, organizarea Cursului de ghizi , în cooperare cu Centrul National pentru Perfectionare în Turism al Autoritatii Nationale a Turismului.

Octombrie 2000, organizarea seminarului international În drum spre cetatea eterna , Iasi

Ianuarie – octombrie 2000, Coordonarea proiectului european "European Pilgrimage 2000", Iasi.

Aprilie 2001, participare la Consfatuirea ortodoxo-anglicana "Together in Mission", Moscova.

Mai 2001, organizarea expozitiei de icoane ortodoxe din cadrul manifestarii "Christian Ressource Exhibition", Sandawn Park, Londra.

Octombrie 2003 Organizarea Seminarului Stories and Signs of Hope in Cinema , Iasi, Romania.

2003 – 2006 Program de cooperare cu Universitatea din Trondheim, Norvegia, mobilitati de profesori si studenti

1997 – 2004 Programe de cooperare pentru cursuri de limba engleza cu College of the Resurrection, Leeds University.

2002 – 2005 Programe de cooperare cu Diakonishe High School, University of Aarhus, Denmark.

Organizarea Programului "Intensive English Languge Training Course for Church Workers", in cooperation with World Council of Churches, Geneva, anual între 1998 – 2003.

Aprilie 2003, Organizarea Seminarului Teologie si Spiritualitate Ortodoxa, în colaborare cu Institutul Ecumenic Bossey, Elvetia;

Octombrie 2000 – 2006 Simpozioanele anuale Dimensiunea spirituala a drepturilor omului , Iasi- Neamt, Romania.

Iulie 2002, Organizarea simpozionului Authority and Autoritative Teaching. Autority in the Church , la Durau, împreuna cu Comisia "Faith and Order" a World Council of Churches.

Mai 2005, Organizarea simpozionului international "Viata – dar divin si responsabilitate umana în traditiile iudaica si crestina" , în colaborare cu Ambasada Statului Israel la Bucuresti.

Octombrie 2005, Organizarea simpozionului international "Biserica si Stat în România si Europa de Est azi" în colaborare cu Universitatea "Francisc Xavier" si Centrul de Studii Post-Comuniste din Antigonish, Canada.

Iunie 2005, vizita de monitorizare la Sor Trondelag University College, Trondheim, Norvegia.

Mai 2005, participare la conferinta Contributia Bisericilor pentru o Europa Durabil, Basel, Elvetia.

Noiembrie 2005, participare la conferinta Crestinismul în viata noastra: trecut, prezent, viitor , Tbilisi, Georgia.

13 ianuarie – 13 aprilie 2004, 2005, 2006, 2007 organizarea practicii de specialitate în Centre de plasament pentru cinci studenti din Trondheim, Norvegia, în cadrul programului Linking-Up.

Februarie 2006, participant ca delegat al Bisericii Ortodoxe Române la A IX-a Adunare Generala a Consisliului Mondial al Bisericilor, Porto Alegre, Brazilia.

Mai 2006, participant la Simpozionul Dimensiunea spirituala a drepturilor omului. Educatia pentru demnitatea umana, Neamt.

Iunie 2006, participant ca reprezentant al Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae la Congresul Școlilor de Teologie, din Joensuun, Finlanda.

Mai 2007, participant la Simpozionul International Cosmosul între frumos si apocaliptic, Alba Iulia, Romania.

Noiembrie 2007, participant la manifestarile Dies Academicus, Frieburg, Elvetia

August 2008, Participare la Simpozionul: So that the World will believe, Uppsala, Suedia, cu tema Ecumanically minded in a traditional society or traditionalist in an ecumenical society.

August 2008, participant la conferinta: Chsristianity and the Forest, Gotland, Suedia.

Iunie 2008, Organizatorul Seminarului international European societies in transititon - Social development and social work, Iasi, Romania.

Iunie 2009, Participare la Congresul international de medicina si credinta, cu comunicarea Farmacia Domnului. despre sanatate ca realitate teologica si responsabilitate ecologica, Iasi, Romania.

domatica
ecumenism
copyright © 2007 - Dan Sandu
pr. dr. Dan SanduRomanaEnglish