Despre mine

Am facut intotdeauna diferenta intre persoana si individ, plecand de la principiul teologic potrivit caruia persoana este subiectul si initiatorul cunoasterii, revelatiei si relationarii. Cand doua persoane discuta sau, simplu, se privesc, se afla intr-un proces de revelare mutuala: fiecare transmite ceva, verbal sau energetic, celuilalt. Cine sunt? Cel mai la indemana raspuns este: o persoana, adica cineva cu care Dumnezeu a creat o relatie irepetabila, pentru ca El nu produce lucruri in serie. La Dumnezeu fiecare persoana are exclusivitate si o demnitate infinita.

Profilul meu bio-bibliografic poate fi consultat pe pagina de Internet pe care o datorez unui prieten drag, care mi-a facut-o cadou pentru a ma putea “revela”. De aceea, nu voi repeta nimic din ce este pe pagina in acest blog. Aici nu vreau sa fiu un “oficial” al Bisericii sau al invatamantului teologic, un cetatean resemnat al mioriticului pamant romanesc, ci simplu Dan Sandu, adica o persoana care este deschisa spre si vrea sa interactioneze, facand uz de tehnica atat de avansata pe care si noi, “traditionalistii”, trebuie sa o stapanim. Sa nu va surprinda, asadar, daca nu veti descoperi un personaj solemn si scrobit, imbracat in titluri si cu atitudine sacrosancta. Vreau sa fiu un apropiat al celor care pun intrebari sincere, care se preocupa sa “creasca” si sa se “reveleze”, dupa expresia Parintelui Dumitru Staniloae.

Ideea de blog a aparut datorita multor intrebari pe care le-am primit de la prieteni si cunostinte care sunt in cautare sau doresc sa aprofundeze cate ceva din modul cum putem aplica invataturile evanghelice in viata personala astazi, acum, aici, in natura noastra adeseori cazuta si slabita. E un proces de pelerinaj comun, din care ma astept mai mult sa primesc decat sa ofer, pentru ca stiu ca in fiecare persoana care cauta se afla comori nedestainuite.

Asadar, raspunsuri la intrebari trimise pe adresa personala de mail, preocupari personale, intrebari personale mai mult sau mai putin retorice vor putea gasi un spatiu de circulatie prin acest mijloc de comunicare, pentru ca si altii sa aiba acces la ele.

Toate textele din prezentul blog au caracter personal si nu reprezinta pozitia oficiala a vreunei institutii, de drept divin sau uman, in care, temporar, activez.